Yetişkinlerin din eğitimi yaygın eğitimin önemli basamaklarından birini teşkil ediyor. YEKDER olarak alana dair yaptığımız çalışmalar, çocukluk ve gençlik odağında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin temelini atmamıza yardımcı olmakla birlikte yetişkinlere yönelik faaliyetlerin de bu noktada önemli bir yere sahip olduğunu bize gösteriyor.

Bu perspektiften hareketle eğitim alanında gerçekleştirilen saha çalışmalarında tespit edilen sorunları, çözüm önerilerini ve gelecek perspektiflerini konuşmak üzere 17 Aralık 2022 tarihinde düzenlediğimiz üçüncü din eğitimi çalıştayının ana temasını Yetişkin Din Eğitimi olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda alanında yetkin isimlerin sunumlarıyla “Akademi”, “Sivil Toplum Kuruluşları” ve “Diyanet” ana başlıklarına sahip eş zamanlı oturumlarla çalıştayımızı tamamlamıştık.

Yetişkin Din Eğitimi Çalıştayı Sonuç Raporu’nda 3 odak grupta dile getirilen sorun tespitlerine ve çözüm önerilerine yer verilmektedir. Raporda tespitler ve öneriler sınıflandırılarak benzer başlıklar altında bir araya getirilmekte ve ortak sorunlardan biri tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra çözümleri için daha uzun vadeli çalışmalar gerektiren sorunlar, “Diğer Tespitler” başlığı altında bir arada sunulmaktadır. Kıymetli sonuçları ihtiva eden bu raporu sizinle buluşturmaktan mutluluk duyuyor, yetişkin çalışmalarında yeni pencerelerin açılmasına vesile olmasını umut ediyoruz.

Özellikler

ISBN: 978-605-71621-8-2