11-14 yaş arasındaki gençlere yönelik 9 -12 kişilik gruplar halinde, rehberler eşliğinde sürdürülen ve iki yıl devam eden eğitim programı ile gençlerimizin şahsiyet gelişimini desteklemek, kişisel sosyal ve manevi gelişimlerine destek olmak amaçlanmaktadır. Program gençlerin yaparak, yaşayarak ve keyifli bir şekilde öğrenmesini esas almaktadır.

Yaşayarak öğrenme prensibinden hareketle programda yer alan eğitimlerin yarısı Yekder'in merkezindeki grup çalışma salonlarında yapılırken yarısı da eğitim merkezinin dışında hayatın ve toplumun içinde gerçekleşmektedir.

PROGRAM İÇERİĞİ

• Kur’an-ı Kerim
  • Adab sohbetleri
  • İlmihal bilgisi
  • Olay-Yorum dersleri
  • Sanatsal ve kültürel geziler
  • Musiki
  • Drama
  • İzcilik
  • El becerileri (Keçe çalışması, Origami, Quilling, Örgü, Dikiş, Yemek yapma)
  • Sanatsal beceriler (Ebru, Kaligrafi)
  • Kitap okuma
  • Sportif etkinlikler (Futbol, Yüzme, Binicilik, Okçuluk)
  • Kış ve yaz kampları

Marifet Okulu Ortaokul, 11-14 yaş arasındaki gençlere yönelik 9 -12 kişilik gruplar halinde, rehberler eşliğinde sürdürülen ve iki yıl devam eden  bir eğitim programıdır. Bu program ile gençlerin şahsiyet gelişimini desteklemek, kişisel sosyal ve manevi gelişimlerine destek olmak hedeflenmektedir. Ortaokul öğrencilerinin manevi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, lider-rehberlerin öncülüğünde yapılan eğitim programının adıdır. Program gençlerin yaparak, yaşayarak ve keyifli bir şekilde öğrenmesini esas almaktadır. Ortaokul çağındaki gençler her cumartesi Marifet Okulu çatısı altında okuma, araştırma, sunum, geziler ve daha birçok etkinlikten oluşan çalışmalar yapmaktadırlar.

Yaz ve kış dönemlerinin sonunda gençler kamplarda dostluklarını pekiştirmekte, sene sonunda yapılan geniş katılımlı programlarda ise programın ürünlerini sergilemektedirler.

• 10-13 kişilik gruplar halinde uygulanır.
  • Gruplara lider olarak isimlendirdiğimiz bir abla veya ağabey eşlik eder.
  • Program 2 kademeden oluşmaktadır. Her sene 1 kademeyi kapsar.
  • Her hafta Cumartesi günleri dernek merkezinde yapılan Kur’an-ı Kerim yüzünden okuma, adap sohbetleri olay yorum derslerinin yanında sanat ve el becerileri eğitimleri, sportif etkinlikler ve salon oyunları faaliyetleri yapılır.
  • Çalışmaların bir kısmı ders içi çalışmalardan, bir kısmı da ders dışı gezi ve etkinliklerden oluşmaktadır.

Kimler başvurabilir?
      Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan öğrenciler başvurabilirler.

Muhammet Fatih Sağlam

Gençlik. Eğt. Kom. Başkanı