1963 Çankırı doğumlu olan Demirhan, 1974 tarihinde Kartal Cevizli İlkokulu'ndan mezun oldu. 1973-1978 yılları arasında Diyanet’e bağlı Kur'ân kurslarında eğitim alan Demirhan, 1978-1981 yıllarında fahri olarak Kartal Müftülüğüne bağlı Kur'ân Kursu ve Tuba Kız Kur'ân Kursunda görev yaptı. 1985-1992 yıllarında gençlerin eğitim ihtiyaçlarına uygun özel bir eğitim kurumu oluşturarak bu çalışmanın eğitimcisi olmakla birlikte organizasyon ve yönetimini yürüttü. 1994-2001 arası Altunizade Kültür Merkezi'nde, eğitime katkı gurubunun organize ettiği çalışmanın eğitimci ekibinde siyer dersi hocası olarak görev aldı. 2002 tarihinde YEKDER Ev Okulu projesini oluşturan ekipte de bulunan Demirhan, 2005-2007 yıllarında Ev Okulu Koordinatörü olarak görev yaptı. 2001-2020 tarihlerinde YEKDER, SÜREYYADER, AYDOST, Mutlu Aile ve HURDER gibi STK'larda çalışmalar yapan Demirhan, YEKDER Aşamalı Seminerler Programı'nda da (ASP) Siyer, İslam Tarihi ve Hadis derslerinde eğitmenlik yaptı.