23 Kasım 2022

YEKDER Çevrimiçi Seminerlerinin dördüncüsü 16 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.

Genetik uzmanı Büşra Kazan; öğrenciler, eğitimciler ve ebeveynlerin ilgiyle takip ettiği “Daha Kolay Öğrenme ve Akılda Tutma Teknikleri” konusunu ele aldı. Pratiğe yönelik bir konu olması hasebiyle dinleyiciler tarafından aktif olarak soruların yöneltildiği, tecrübe ve yorumların paylaşıldığı etkileşimli bir seminer gerçekleşti.

Öğrenme ve hafızanın ne olduğunu ele alan Büşra Kazan, beynin nasıl öğrendiğini görselli sunumuyla dinleyiciye aktardı. Geleneksel yöntemlerin artık günümüzde yeterli etkiye sahip olmadığını “otur çocuğum!” ifadesini artık bir karşılığının olmadığından ve vazgeçilmesi gerektiğinden bahseden Kazan, “Bu çağın çocukları için öğretim yöntemleri, çocuğa uygun şekilde düzenlenmelidir” dedi.

Kalıcı öğrenme basamaklarının öncelikle istek ile başladığını, hedef koymanın bunu takip ettiğini ve kendini tanıma yolculuğuyla birlikte iç motivasyonun öğrenmeyi desteklediği vurgulandı.

Bilimsel ispatlı öğrenme teknikleri ele alınarak bu kapsamda sırasıyla müzik, uyku, subliminal mesaj, koku, üç duyu ve sakız yöntemlerinin etkisi anlatıldı, katılımcıların en çok hangi yöntem ile kolay öğrenmeye sahip oldukları soruldu. Her bir birey için bu yöntemlerin geçerli olabileceğini ancak kişinin kendisi için en iyi olan yöntemi bulma noktasında denemeler yapması gerektiği tavsiyesi verileminer programı dinleyicilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından tamamlandı.

Çevrimiçi seminerler iki haftada bir Çarşamba akşamları farklı konu ve konukların sunumlarıyla devam edecek.