YEKDER 2021-2022 sezonunu Dr. İbrahim Zeyd Gerçik’in “İnsana Tutunmak” başlıklı konferansı ile açıyor. 9 Ekim Cumartesi günü 19.30’da başlayacak program ilişki yönetiminin omurgası olan güven ve sevgi değerlerine odaklanacaktır. İlgi duyan herkesin katılımına açık olan program Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Konferans Hakkında: “İnsana Tutunmak”

İnsan, insanda büyür. İnsan, insanda dinlenir. İnsan, insanda huzur bulur. İnsan, insana tutunur. İnsan, insanın umudu; insan, insanın sevgi toprağıdır. Vatan, gönüllerdir. Vatan; gönüllere ektiğimizdir, gönüllerdeki yerimizdir. Aidiyetimiz gönülleredir. Köklerimiz gönüllerdir. Doğru gönlü bulamayan insan, kendine uygun toprağı bulamamış bir tohum, sürekli savrulan, kökünden koparılmış bir mültecidir.

Tohumumuz önce anamızın toprağında hayat bulur. Var olmamıza bir ilişki vasıta olur. İlişkilerle doğar, ilişkilerle yoğrulur, ilişkilerle birbirimize bağlanırız. Aile, arkadaşlık, dostluk, eş, çocuk, torun. Gönüllere tohum eker, gönüllerde boy verir, gönüllere yaslanırız. İlişkilerimiz ışığını ahlaki değerlerden alıp sevgiyle beslenmişse, gönlümüzde bahar boy verir. Varlığımız huzur ve esenliğin vatanı olur. Sevgisiz bir ilişki içinde ekilmişse, şefkatle gözetilmemiş, sevgiyle beslenmemişse, tohum hayata kök salamaz. Köklerini toprağa derin salamadığı için birilerinin ilgisine hep muhtaç kalır.

Bulmak için önce bilmek gerekir: Kim olduğunu, ne aradığını, nereye gideceğini… Yönetmek için önce tanımlamak gerekir: Değerleri, duyguları, kavramları, sınırları… Bu çalışmadaki amacımız gönül toprağını arayan insana, kendini tanıması, doğru seçimleri yapabilmesi ve ilişkilerini yönetebilmesinde yardımcı olmaktır. Çünkü insanın ışığı, insana yol gösterir. Çünkü insan paylaştıkça, engelleri kaldırdıkça, insan olur.

Dr. İbrahim Zeyd Gerçik kimdir?

1970 Çanakkale doğumlu, İstanbul Tuzlalı, evli, üç çocuk babası. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi SBE, “Davranış Bilimleri” bilim dalında, doktorasını Beykent Üniversitesi SBE, “İşletme Yönetimi” bilim dalında yaptı.

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nde Sosyoloji Okutmanı; Kırıkkale Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Okutmanı olarak görev aldı. Özel bir eğitim ve danışmanlık firmasında “İnsan Kaynakları Uzmanlığı” programını tamamladı. Eğitim, Halkla İlişkiler, Araştırma Planlama alanlarında yönetici olarak çalıştı. 2003 yılından beri yönetim ve yönetim psikolojisi alanlarında şirket ve kurumlara yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

Yayınlanmış eserleri şunlardır: Bir Yönetim Modeli Mimar Sinan-İnsan Kaynakları ve Proje Yönetimi; Bir Yönetim Modeli Süleymaniye-Yönetim, Psikoloji ve Kurum Kültürü; Yöneticiler İçin Gerçek Kriz Öyküleri-Kriz Yönetimi ve Kurum Kültürü; Dikta Değil İkna-İletişim Psikolojisi; Kadın, Erkek, Eş, Çocuk- İlişki Yönetimi; İstanbul, Medeniyetlerin Başkenti; Gönderilmemiş Mektup Bir Türk Subayının I. Dünya ve Kurtuluş Savaşı Anıları (Yayına Hazırlayan); Yönetimin Kültürcesi Türk Kültüründe Yönetim ve Liderlik.

Ekip

Ramazan Nurbaki

Ramazan Nurbaki

Yasin Aydın

Yasin Aydın