“Ahlak”, İslam toplumlarının bireysel ve toplumsal davranışlarını etkileyen, ümmet olma ve cemaat olma dinamiklerini besleyen önemli bir kaynaktır. Yaşanan her dönemde toplumun ileri gelen kanaat önderleri, yaşam kalitesini etkileyen sorunlara ahlak ile çözümler üretme gayretinde olmuştur.

YEKDER Yetişkin Eğitimleri Komisyonu, İslam toplumlarında görülen bu özelliğe binaen çalışmalarını sürdürürken uzun yıllardır her Ramazan düzenlenen mukabele programını “Kur’ân’da Ahlaki Değerler Meali” hasbihal çalışması ile zenginleştiriyor. Ramazan ayı boyunca okunan her bir cüz içinde yer alan ahlak konularından biri seçilerek hasbihalinin yapıldığı programda, her gün farklı bir hocanın anlatımı dinleniyor. Önceki yıllarda nefs, sorumluluk, irade, şükür, adalet gibi temalara yer verilirken bu yıl “İnfak ve İmtihan” kavramlarına vurgu yapılacaktır.

Programın mukabele okumasını Seyran Gülsoy, Merve Taşkın ve Esma Koçhan gerçekleştirecektir. Nimet Yılmaz, Hayrunnisa İstekli, Asiye Ergün, Henim Demirhan, Şule Saraç, Emine Keskiner, Ayşe Nur Özkan, Gülsüm Pehlivan Ağırakça, Ayşenur Kapusuz, Ayşe Öztürk, Rahile Kızılkaya Yılmaz, Büşra Sıdıka Kaya, Meral Günel, Ayşe Elif Apuhan, Banu Gürer, Hasibe Özuygur, Emine Tuğba Demirci isimlerinin konuşmacı olarak yer aldığı hasbihal programı, Nimet Yılmaz’ın “Yol Haritamız” başlıklı semineri ile Ramazan ayından bir gün önce, 22 Mart Çarşamba günü başlayacaktır.

Program Detayları:

• Program Ramazan ayı boyunca her gün 11.00-13.00 saatlerinde gerçekleştirilecektir.
  • Mukabele başlangıç tarihi: 22 Mart Çarşamba
  • Katılım ücretsizdir.
  • Hanımlara yöneliktir.
  • Program çevrimiçi olarak Zoom platformunda gerçekleştirilecektir.
  • Duyuruları takip için form sonunda yer alan WhatsApp grubuna girmeniz gerekmektedir. Zoom linki daha sonra grupta paylaşılacaktır.

Ekip

Elif Sena Gelgör