📌 YEKDER Çevrimiçi Seminerlerde bu hafta Sümeyye Ceylan’ı "Bilim Nedir, Ne Değildir?” konusunda dinleyeceğiz.

Günümüz dünyasında bilimsel yenilikler ve teknoloji, yaşamın her alanında kendine yer bulmaya başladı. Eğitim sistemimizde bilimsel yöntem ve kavramların anlaşılması büyük öneme sahiptir. Peki bizler gerçekten “bilim nedir, ne değildir?” bunun ayrımını yapabiliyor muyuz? Gündelik hayatımızı ele geçiren bilimi ve terminolojisini eğitmenler olarak kavramsal düzeyde içselleştirip gelecek nesillere tutarlı bir zeminde aktarabiliyor muyuz?

"Bilim nedir, ne değildir?" seminerimizde bu bağlamda bir çerçeve inşası ve uygulanabilir yaklaşımları konuşacağız.

Tarih: 22 Kasım 2023 Çarşamba

Saat: 20.00

• Katılım ücretsizdir.
  • Seminer çevrimiçi olarak Zoom platformunda gerçekleştirilecektir. Kayıt olduktan sonra Zoom linki sizinle SMS ile paylaşılacaktır.
  • Kontenjan sınırlıdır.

Sümeyye Ceylan kimdir?

Viyana Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Hızlı Fourier Dönüşümü üzerine yaptığı yüksek lisans çalışmasına ek olarak pedagoji alanında ikinci yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Viyana Kuffner Rasathanesi'nde Astronomi eğitimi aldı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde doktora çalışmasına devam etmektedir. Usturlab Eğitim Teknolojileri ve Tasarım şirketinin kurucusu olan Ceylan Orman Kaşifleri Doğada Bilim Eğitim Programı, Uzay Kaşifleri Astronomi Eğitim Programı, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, Türkçe Saati Okul Öncesi Çift Dilli Eğitim Programı, Orman Kaşifleri Eğitici Eğitimleri, İklim Değişmeden Sen Değiş Eğitim Programı, Akıllı Tarım Atölyeleri Eğitim Programı gibi ulusal ve uluslararası uygulanan eğitim programlarının eğitim tasarım süreçlerini yönetmiştir. Çeşitli uzay evleri ve bilim merkezlerinin, sergilerinin deneyim tasarımlarını hazırlamıştır. Eğitim tasarımı ve proje yönetimi, deneyim tasarımı, bilimsel küratörlük, oyun tasarımı alanlarında çalışmalarına devam etmektedir. Erişilebilir, oyun temelli, nitelikli eğitimin her çocuğun temel hakkı olduğuna inanan Ceylan Her Çocuğa Eğitim Vakfı Kurucu Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Ekip

Elif Sena Gelgör