YEKDER Bülten Altıncı Sayısı Yayınlandı.

Çocuk Eğitimlerimiz bünyesinde ÖZKUR-BİR ve BİLTEK ilebirlikte geniş katılımlı temel eğitim sempozyumu düzenledik. Dernek merkezinde yaptığımız ev okulu çalışmasının  birinci aşamasını tamamladık ve Kur’an’a geçen minik öğrencilerin sevincine ortak olduk. Bununla  birlikte Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Oyunlar ve Etkinlikler kitabının atölyelerini de iki farklı müftülük bünyesinde  gerçekleştirdik.

Gençlik Eğitimlerimizde, beş yıllık gelenek bozulmadı ve yarıyıl tatilinin ilk günlerinde lise-ortaokul öğrencileri,  Sakarya’da üç gece dört günlük kamp yaptılar. Marifet Okulu’nun kapanış programı velilerin yoğun  ilgisiyle birlikte tam bir şölen havasında geçti. Öğrencilerimiz gerek kurum bünyesinde, gerekse kurum dışı  iftar vesilesiyle bir araya gelerek kardeşlik bağlarını güçlendirdiler.

Yetişkin Eğitimlerimizde, aile içi iletişimin kalitesini arttırmayı hedefleyen Ailede Din Eğitimi Programı’mızın  (ADEP) bahar dönemi programını tamamlamış olduk. Bununla birlikte Aşamalı Seminerler Programı  (ASP) ve YEKDER gönüllüleri güzel bir kahvaltı organizasyonunda bir araya geldiler. ASP katılımcılarımız  İslam coğrafyasının önemli bir ülkesi olan Bosna’ya beş günlük bir gezi yaparak Osmanlı’nın ve yakın dönem  Bosna’da yaşanan savaşın izlerini sürdüler. Ayrıca ASP katılımcıları Ramazan’ın manevi iklimini yaşamak için  mukabele ve tefsir programıyla bir araya geldiler.

Eğitici Eğitimlerimiz ise 4-6 yaş ve 7-14 yaş dönemine hitap eden eğitimcilere yönelik düzenlenen Eğitimci  Geliştirme Programı’nı (EGP) tamamladı. Ayrıca farklı konu ve konuklarla eğitimcilere yönelik seminer ve  atölyeler ilgilileriyle buluştu.

Din Eğitimi Akademisi olarak organize ettiğimiz Uluslararası İslam Eğitim Kongresi’nin ikincisini Fatih Sultan  Mehmet Vakıf Üniversitesi ile birlikte “İslam Eğitiminde Teori ve Metodoloji” ana temasıyla gerçekleştirdik.  15 farklı ülkeden akademisyen, öğretmen, araştırmacı ve öğrencinin katıldığı, 78 bildirinin sunulduğu  kongre güzel bir ilgi gördü. Bununla birlikte Uluslararası Eğitim Söyleşileri bağlamında Fransa’nın eğitim  sistemini dinledik.

Kurumsal İlişkiler ve İletişim Komisyonumuzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni kataloğun baskı süreci  tamamlandı ve tanıtım çalışmalarımızın önemli bir parçası olarak yerini almaya başladı.

Özellikler

Sayfa Sayısı: 55