YEKDER Bülten Beşinci Sayısı Yayınlandı.
İhsan Fazlıoğlu’nun “Bilmek, Anlamak ve Anlamlandırmak Üzerine” konulu açılış konferansı ile başladığımız güz dönenimde Çocuk Eğitimleri, Gençlik Çalışmaları, Yetişkin Eğitimleri, Eğitici Eğitimleri, Din Eğitimi Akademisi, Kurumsal İlişkiler ve İletişim komisyonları olarak yine birbirinden kıymetli çalışmalar gerçekleştirdik.
Çocuk Eğitimleri kapsamında, Ev Okulu öğrencilerine yönelik iki grup olarak yaptığımız çalışmada, farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin öğrenme süreçlerini gözlemliyoruz. Okul Öncesi için geliştirdiğimiz ADAP programının bir taraftan farklı kurumlarda modellenme sürecini takip ederken, diğer taraftan programın içerik ve materyallerinin son şekli ortaya çıkmaya başladı.
Gençlik Eğitimlerimizde, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz Marifet Okulu heyecanla yoluna devam ediyor. Cumartesi günleri dernek merkezimizde düzenlenen eğitim programına öğrenciler severek iştirak ediyorlar. Bununla birlikte İlim Yayma Cemiyeti’nin farklı şubelerine yönelik geçen yıl başlayan modelleme süreci bu yıl da yeni şubelerin eklenmesiyle artarak devam etti.
Yetişkin Eğitimlerinde, Aşamalı Seminerler Programımız (ASP) yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bununla birlikte aile içi iletişimin kalitesini arttırmayı hedefleyen Ailede Din Eğitimi Programı’nı (ADEP), dernek merkezimizde ve KAGEM Beşiktaş şubesinde icra ettik. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti ile yaptığımız ortak program çerçevesinde ADEP eğitimcisi yetiştirmeye yönelik iki günlük bir eğitim çalışması gerçekleştirdik.
Eğitici Eğitimleri çerçevesinde ilk olarak okul öncesi eğitimcilerine yönelik 13 haftalık bir eğitim programı düzenlendik. İkinci olarak da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve TİDEF işbirliğiyle Öğretmen Atölyesi ve Seminerleri Programı’nı organize ettik. İstanbul’un farklı bölgelerinden yüzü aşkın katılımcının ilgi gösterdiği programda teorik ve uygulamalı eğitimler verdik.
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası İslam Eğitim Kongresi’nin ikincisinin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu yıl Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile birlikte organize edeceğimiz kongrenin ana temasını “İslam Eğitiminde Teori ve Metodoloji” olarak belirledik. Geçen yılki tebliğleri içeren Uluslararası İslam Eğitimi Kongresi 2018 Bildiriler Kitabı’nı, e-kitap olarak ilgililerin istifadesine sunduk. Bununla birlikte Din Eğitimi Materyal Arşivi (DEMA) çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, eğitimcilerin materyal gelişimlerini arttırmak için 13 haftalık materyal geliştirme atölyesi düzenlendik.
Son olarak hazırlıkları bir süredir devam eden iki kitabımızın yayın süreçlerini tamamladık. Ailelerin, çocuklarının din eğitimlerine daha nitelikli katkı sağlayabilmelerine yardımcı olabilmek adına Ailede Din Eğitimi ve Kur’an-ı Kerim’in çocuklara etkinliklerle öğretilmesi için hazırlanan Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Oyunlar ve Etkinlikler kitapları ilgilileri ile buluştu.