19 Aralık 2022

Yaygın eğitimde yirmi yıllık tecrübeye sahip YEKDER, din eğitimi alanında gerçekleştirdiği çalıştaylara bir yenisini daha ekledi.

17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen çalıştaya, eğitim bilimleri, din eğitimi ve din psikolojisi alanından akademisyenler; yetişkin eğitimi alanında çalışmalar yapan STK temsilcileri ve eğitimcileri; Diyanet camiasından vaize, imam-hatip, eğitim koordinatörü, il müftü yardımcılarından oluşan 30 isim katılım gösterdi.

YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan, geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarımız Yusuf Alpaydın ve Sedat Özgür’ün selamlama ve açılış konuşmalarının ardından “Akademi”, “STK” ve “Diyanet” başlıklarıyla alana yönelik üç odak grupta katılımcılarla eş zamanlı oturumlar gerçekleştirildi.

Oturumlarda mevcut durum ve sorunlar ele alınarak, sahada tecrübe ile tespit edilen problemlere yönelik çözüm önerileri ve gelecek perspektifleri tartışıldı.

Gün boyu derinlikli ve verimli bir şekilde devam eden çalıştayda ele alınan hususların yer alacağı çalıştay raporu hazırlandıktan sonra ilgili kurum-kuruluşlar ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Hazırlanacak rapor ile yetişkin din eğitimi alanına katkı sağlayacak bir çalışmanın ortaya konulması hedeflenmektedir.