20 Kasım 2023

Tematik Okuma Grupları güz döneminde beş farklı tema ile çevrimiçi olarak devam ediyor. Film, Psikoloji, Çocuklar İçin Felsefe, Çocuk Edebiyatı ve Genler Bize Ne Söyler Okumaları, katılımcıların ilgisi ve alanında uzman hocalarımızın moderatörlüğü ile ilerliyor. On beş günde bir gerçekleştirilen oturumlarda her hafta çeşitli eserler üzerine konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Alanında uzman dört farklı hocamızla gerçekleştiren Çocuklar İçin Felsefe okuma grubumuz dördüncü haftasını tamamlamış bulunmaktadır. Ayşe Çam ile “Felsefe Sınıfta” kitabı ekseninde katılımcılarla müzakare edildi. Nurgül Bahar ile ise “Filozof Çocuk” kitabı tahlil edilirken, çocukların düşünme ve soru sorma yetilerinin nasıl geliştirileceği ve sonuçları üzerine katılımcıların da katkılarıyla beraber konuşuldu. Okuma grubumuz “Hadi Felsefe Yapalım” kitabı ile devam ediyor.

Sinema severlerin katılım gösterdiği Film Okumalarında Ayşe Şahinboy Doğan ile “Vertigo” filmi tahlil edilirken yönetmenin tarzının tüm filmlerinde gösterdiği etkinin nasıl anlaşılması gerektiği üzerine konuşuldu. Abdülhamit Güler ile gerçekleşen oturumda “Bal” filminin analizi yapılırken bağımsız sinema özelinde konuşuldu.

Psikoloji okuma grubumuz Mehmet Büyükçorak moderatörlüğünde dördüncü haftasını geride bıraktı.  “Boşluk Hissi” ve “Dinle Küçük Adam” kitapları üzerine müzakare edildi. Katılımcıların kendi hayatlarından vermiş oldukları örneklerle okuma grubu renklenerek interaktif bir şekilde ilerleyen grubumuz, “Çağımızın Nevrotik Kişiliği” kitabını tahlil ederek okuma devam ediyor. 

Genler Bize Ne Söyler okuma grubu Büşra Kazan’ın moderatörlüğünde devam etmektedir. Katılımcılarla “Gen” kitabı üzerine konuşulurken moderatör hocamızın çeşitli sunumlarıyla farklı ufuklar açılıyor. Robotlar insanların yerine geçebilir mi güncel tartışması ele anırken, gen kavramının neleri içinde barındırdığına dair bir çizgi çekiliyor. “Bu His Benim mi” kitabı ile okuma grubumuz devam ediyor.

Elif Konar Özkan ve Ümit Yaşar Özkan'ın önderliğinde devam eden Çocuk Edebiyatı Okumalarının son oturumunda "Kayıp İsimler Krallığı" kitabı üzerine konuşulurken kitabın yazarı Figen Yaman Coşar da konuk olarak oturumda yer aldı. Katılımcılar kitapla ilgili sorularını ve yorumlarını yazarına iletme imkanı buldular.