20 Şubat 2024
Tematik Okuma Grupları bahar döneminde beş farklı tema ile çevrimiçi olarak başladı.

Romanlara Psikolojik Bakış, Çocuklar İçin Felsefe, İnsan 101, Tefsir ve Medya Okumaları, katılımcıların yoğun ilgisini kazandı. On beş günde bir gerçekleştirilen oturumlarda her hafta çeşitli eserler üzerine konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Çocuklar İçin Felsefe Okumaları ile Sümeyye Sel Odabaş ve Nurgül Bahar’ın felsefe nedir, çocuklar için felsefe (P4C) nedir, ne işe yarar sorularını cevaplandırması ile başladı. Tanışmanın ardından haftalık izlenecek konular üzerinde duruldu.

Romanlara Psikolojik Bakış Okumalarının ilk oturumunda Psikolog Mehmet Büyükçorak’ın moderatörlüğünde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitabı üzerine konuşuldu. Karakter analizlerinin yapıldığı oturumda katılımcılar kendi dikkatlerini celbeden pasajları paylaşarak kitabı okuma tecrübelerini paylaştılar.

İnsan 101 okuma grubunda Büşra T. Kazan ile tanışmanın ardından oturumlar boyunca sürecek insanı keşif yolculuğunda okunacak kitaplar ve takip edilecek yöntem üzerinde duruldu. “Sevmeye Kendinden Başla” kitabı ile ilk tahlil yapıldı.

Tuba Aydın Sel’in sunumuyla Medya Okumaları tanışmanın ardından dönem içinde medyaya dair okunacak kitaplar ve izlenecek filmler ile izlenen plan tanıtıldı. “Tüketim Toplumu” kitabı ile okuma grubuna başlangıç yapıldı.

Okuma grupları on beş günde bir çevrimiçi olarak haziran ayına kadar devam etmektedir. Kayıt olmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.