09 Haziran 2024

Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği YEKDER’in Olağanüstü Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. MÜİF Kültür Merkezi Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula, dernek üyelerinin yanı sıra YEKDER gönüllüleri ve eğitimcileri, çatı kuruluş İLKE Vakfı yöneticileri ile eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda, İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ve İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sait Öner’in selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.

M. Sıddık Acarlar’ın başkanlığındaki Divan Heyetinin belirlenmesi, faaliyet raporu, 2023 mali tablosu ve iç denetim raporunun sunulması ve teklif edilen tüzük değişikliğinin gerçekleştirilmesinin ardından, dernek yönetim organlarının seçimi gerçekleştirildi.

2021 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Hüseyin Türkan yeniden başkan seçilirken yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

  • Hüseyin Türkan
  • Muhammet Fatih Sağlam
  • Elif Konar Özkan
  • Muhammet Ünal
  • Selçuk Aydin
  • Cüneyt Sapanca
  • Adem Pervan
  • Rabia Kuruner
  • Selvanur Çapçı

Seçimin ardından Genel Kurula hitap eden YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan, bu önemli görevi bir dönem daha kendilerine tevdi eden Genel Kurula teşekkür ederek sözlerine başladı. Üç yıl boyunca büyük bir enerji ve heyecanla çalıştıklarını ifade eden Türkan, YEKDER’deki güzel çalışmaları güçlendirerek sürdürmeyi, eksik kalan hususları gidermeyi hedeflediklerini ifade etti. Hüseyin Türkan’ın konuşmasından satır başları şunlar oldu:

YEKDER Yılda 2 Bin Kişiye Eğitim Veren Bir Platform!

YEKDER’in 8’i son üç yılda uygulanmaya başlanan 13 farklı eğitim modülü ve etkinlik paketi gerçekleştirdiğini ve bu eğitimlere yılda 2 bin kişinin iştirak ettiğini ifade eden Türkan, katılımcı profilinin giderek genişlediğine ve çeşitlendiğine vurgu yaptı.

Eğitim Sahasının Tüm Paydaşları YEKDER’de Bir Araya Geliyor!

Başta Temel Eğitim Zirvesi olmak üzere, konferans, çalıştay vd. ilmi organizasyonlarla eğitim sahasının tüm paydaşlarını bir araya getiren bir platform olmaya başladıklarının altını çizen Türkan, bunun meselelere bütüncül çözümler geliştirebilmek adına önemli katkılar sağladığına değindi.

Modelleme ve Danışmanlıklarla Kurumlara Değer Katıyoruz!

YEKDER’in yalnızca eğitim programı tasarlayan ve uygulayan bir kurum olmadığını hatırlatan Türkan, aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kuruluşa verdikleri gönüllü danışmanlıklar ve modelleme çalışmalarıyla, üretilen bilgi ve tecrübenin çok daha geniş kesimlere eriştirildiğini belirtti.

Dijital Alanda Yeni Bir Kulvar Açtık!

Geride kalan 3 yıllık süreçte, uzun yıllardır üretilen sahih bilgi ve tecrübenin, dijital imkanlar kullanılarak yaygınlaştırıldığını ifade eden Türkan, bu süreçte 6 farklı program, 150 bağımsız bölüm ve 300’ü aşkın dijital içerikle bu alanda önemli bir ivme yakaladıklarını vurguladı.

150 Eğitimcimizle Büyük Bir Aileyiz!

YEKDER’de gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine her yıl 150 civarında eğitimci/akademisyenin katkı verdiği bilgisini paylaşan Hüseyin Türkan, kadrolarının genişlemeye ve farklı disiplinlerden nitelikli eğitimcilerle çeşitlenmeye devam edeceğini ifade etti.

Kurumsal Yapımızı Güçlendiriyoruz!

Son yıllarda idari ve mali sahadaki disiplinli çalışmayla, sivil toplum kuruluşlarının oldukça zorlandığı bu alanda önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Türkan, yıllık faaliyetlerini %90’ın üzerinde başarıyla gerçekleştirdiklerini, bunu gelir-gider dengesini koruyarak sürdürdüklerinin altını çizdi.

Sahaya İnsan Kaynağı Üretiyoruz!

Kamu, özel sektör ve akademik yapılara önemli miktarda insan kaynağı sağladığını dikkat çeken Türkan, YEKDER’in önemli bu platformlar için önemli bir referans haline geldiğini belirtti. Türkan, bu durumun zaman zaman kendilerini zorlayan tarafları olsa da, güçlü altyapıları sayesinde sistematik yapıyı sürdürebildiklerini ve bu geçişkenliğin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

YEKDER’i Daha İleri Taşımak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz!

Geride kalan dönemde olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de büyük bir enerji ve heyecanla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Türkan, faaliyetleri daha etkili biçimde gerçekleştirmek ve tanıtmak, dijital alanda başlattıkları atılımı sürdürerek kalıcı kılmak ve YEKDER’in eğitim sahasının tüm paydaşlarının bir araya geldiği bir platform olma hüviyetini güçlendirmek gibi ana hedeflerin yeni dönemde öne çıkacağını ifade etti.

Hüseyin Türkan, geride kalan döneme ilişkin teşekkürlerini paylaşarak sözlerini noktaladı.

Genel Kurul, görev süresini tamamlayan Yönetim Kurulu üyelerine hediye takdimi ve yeni Yönetim Kurulu’nun tanıtılması ile nihayete erdi.