01 Kasım 2022

Çocuk Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde sürdürülen “Öğretmen Atölyeleri” programının ikincisi olan “Uygulamalarla Okul Öncesi” temalı atölye tamamlandı. 29 Ekim tarihinde düzenlenen “2022 Güz Dönemi Öğretmen Atölyeleri” gün boyunca dört farklı atölye çalışması ile gerçekleştirildi. 

İlk oturum olan “Doğada Yapılacak Oyun ve Etkinlikler Atölyesi” kapsamında Hülya Deniz tarafından doğa etkinliklerine yönelik temel noktalar ve örnekler atölye boyunca katılımcılarla paylaşıldı. Eğitimcinin ormandaki görevi ve konumu üzerinde duran Deniz, doğa etkinliklerinin çocukların gelişimi üzerindeki etkisine vurgu yaptı. Doğada yapılabilecek etkinlik önerilerini ve bir gezi planlamanın aşamalarını katılımcılarla paylaşan Deniz,  katılımcılardan gelen soruları cevaplayarak atölyeyi tamamladı

Atölyenin ikinci oturumu Arzu Güzin Terzi tarafından “Ezber Öğretiminde Oyun ve Etkinlikler” başlığı ile gerçekleştirildi. Terzi, ezber öğretiminde oyunun önemi ve gerekliliğini vurgulamasının ardından katılımcılara çeşitli oyunları uygulamalı olarak aktararak interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Atölye boyunca katılımcılara birçok oyun örneği sunan Terzi, ezberin başlangıcından sonuna kadar hangi tür oyunların çocuğa uygun olacağı bilgisini katılımcılarla paylaştı. Ardından katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile oturum sonlandı.

Atölyenin üçüncü oturumunda Rabia Kuruner tarafından “Din Eğitiminde Soyut Kavramların Öğretimi” başlığı ele alınmıştır. Çocuğun gelişimsel dönemleri ve soyut somut kavramları algılayış biçimleri ile konuya giriş yapan Kuruner, ardından çocukların zihninde oluşan soyut soruların doğru şekilde nasıl cevaplanması gerektiğine dair temel noktalar üzerinde durdu. Çocukların soyut düşünme yeteneklerinin gelişimine katkı sunan hususları zikreden Kuruner konuya dair kitap önerileri yaparak atölyeyi tamamladı.

Son atölye olan “Okul Öncesi Din Eğitimi Metotları” başlıklı atölye Elif Çetintaş tarafından gerçekleştirildi. Atölye kapsamında okul öncesi din eğitimi gerçekleştirilirken dikkat edilmesi gereken temel meseleler ele alındı. Veli iletişiminden, sınıf yönetimine, uygulama örneklerinden doğru kitap seçimine kadar birçok önemli hususun üzerinde duran Çetintaş, sınıfta uygulanabilecek farklı eğitim modellerinden örnekleri katılımcılarla paylaştı. Katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile atölye sonlandı.