18 Mayıs 2024

Her yıl farklı bir tema ile eğitim sahasının temel meselelerine odaklanılan ve bu sene beşincisi olan Temel Eğitim Zirvesi bu yıl “Oyun: Dün, Bugün, Daima” mottosuyla 18 Mayıs Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Temel Eğitim Zirvesi; alanın duayen isimlerinin konuşmacı olduğu panel oturumu, eş zamanlı sekiz farklı atölye, oyun istasyonu, oyun literatürü kitap sergisi, ikramlar ve sürpriz hediyeleriyle katılımcılarına eğlenceli, eğitici ve nitelikli bir serüven yaşattı.

YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan'ın selamlama konuşmasının ardından Elif Konar Özkan’ın moderatörlüğünde başlayan zirvenin panel oturumunda; “Oyun İyileştirir” başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Belma Tuğrul'u, “Oyun Kimin, Çocuk Kimin?” başlıklı konuşmasıyla Erol Erdoğan’ı ve “Dijital Oyunlara Çocuk Oyunu Deyip Geçmek Doğru mu?” başlıklı konuşmasıyla Bora Durmuşoğlu’nun sunumlarını dinledik.

Panel oturumunun ardından iki oturum şeklinde gerçekleştirilen eş zamanlı sekiz farklı atölye, alanında yetkin eğitimcilerimiz tarafından gerçekleştirildi. Atölyelerde Ahmet Ercan-Kart ve Kutu Oyunu Tasarlama, Eda Albayrak-Yaratıcı Düşünme Becerilerini Geliştirmede Oyun, Efruze Esra Alptekin-Teorik ve Pratik Açıdan Oyun Felsefesi, Elif Konar Özkan/Ümit Yaşar Özkan-Terapötik Oyun: Taş Masalları, Meryem Özdemir-Geleneksel Oyun Tasarlama, Rabia Kuruner-Oyunlarla Değer Öğretimi, Selçuk Aydin-Kütüphane ve Oyun ve Şeyma Cevizli-Çoklu Oyunculu Oyunlar ve Barış Oyunları ile bizlerleydi. Oyunun farklı türlerini öğrenme ve deneyimleme fırsatı bulan katılımcılarımız tarafından atölyeler yoğun ilgi gördü.

Sürpriz hediyeli altı farklı oyun istasyonu ve oyun literatürü kitap sergisi de katılımcılarımız tarafından gün boyu büyük rağbet gördü.

Her geçen yıl eğitim sahasında bir marka olma yolunda ilerleyen TEZ, nitelikli çıktılarıyla alana katkı sunmaya devam ediyor.

Tüm hocalarımıza, eğitimcilerimize, ilgi gösteren katılımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.