18 Ekim 2022

“Marifet Okulu 2022-23 dönemi geçtiğimiz hafta sonu yapılan tanışma dersleriyle başladı. “

Yekder bünyesinde her yıl düzenlenen Marifet Okulu Eğitim Programı eğitim dönemine hızlı bir giriş yaptı. Yeni dönemde de her zaman olduğu gibi ortaokul ve lise öğrencilerini ağırlayan Marifet Okulu’nda ilk hafta dersleri gerçekleştirildi.

Marifet Okulu’nun ilk günü Yekder Gençlik Eğitimleri Koordinatörü Mahmut Mücahit Çapun ve Koordinatör Yardımcısı Esra Akdoğan’ın selamlama konuşmalarını içeren bir program tanıtımı ile başladı. Rehber ve asistan hocaların öğrencilerle bir araya geldiği tanıtımın akabinde Marifet Okulu eğitici kadrosundan Hatice Sevde Ergen hocamız akide şekeri hikayesinin anlatımıyla bizlerle oldu. Hikaye sonrasında bir açılış geleneği olarak tüm öğrencilere akide şekeri ikramı yapıldı.

Program tanıtımının akabinde tüm gruplar rehber hocalarıyla bir araya gelerek tanışma oyunlarıyla birbirlerini yakından tanıma imkanı buldular.  Marifet Okulu’nun ilk günü grupların kurum dışında farklı sosyal tesislere giderek vakit geçirdiği bir çay-sohbet faslıyla sona erdi.

Öğrencilerin hafta sonunu eğlenceli aktiviteler ve değerli arkadaşlıklarla kendilerini tanıdığı, keyifli vakit geçirdiği Marifet Okulu programında eğitimler 8 ay boyunca sürecek. Yaklaşık 25 haftalık eğitim programında başvurular halen sürüyor.