15 Şubat 2024

Gençlerin bireysel bilgi ve becerilerini artırdığı, manevi ve ahlaki birikimler kazanarak kendini geliştirme imkanı bulduğu Marifet Okulu programında bahar dönemi yepyeni bir projeyle başladı.

Yaklaşık 10 hafta sürecek olan İyilik Rotası’nda katılımcılar her hafta eğlenceli ve zorlu bir görevi tamamlamak için yarışıyor. Topladığı haftalık puanlarla yarışma süresince en yüksek puan alan ilk üç katılımcı sürpriz ödüllerin sahibi olma fırsatını yakalayacak. Yarışmanın gerçek kazananı ise “iyilik” olacak

Bu doğrultuda Ortaokul öğrencileri ilk hafta görevlerinde yeryüzünün tüm canlılara ait olduğu bilinciyle sahipsiz sokak hayvanları ile yiyeceklerini paylaştılar.

Lise öğrencileri ise selamlaşma görevinde “Aranızda selamı yayınız” hadis-i şerifinden hareketle belirlenen sayıda kişiyle selamlaşıp fotoğrafladı. Görevlerini belgeleyerek zarfla teslim eden öğrenciler ikinci hafta görevlerini teslim alarak görev planlamalarına başladılar.

Yaklaşık 10 haftalık süreci kapsayacak olan yarışmada gerçekleştirilen görevlerin belgeleri zarfla iletilerek talimata uygunluk, sunum ve özen gibi kriterlere göre puanlandırılmak üzere jürinin değerlendirmesine sunuluyor. Yarışmada jüri değerlendirmesi sonunda dereceye giren öğrencilerin belirlenmesinin ardından ödüller sahibini bulacak.