18 Eylül 2022

Gençlik Eğitimleri Komisyonu tarafından geleceğin gençleriyle etkileşim içerisinde olan lider ve lider adaylarının eğitim, bilgi ve becerilerini artırma amacıyla düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitimi tamamlandı.

YEKDER bünyesinde lider ve lider adaylarının istifadesine sunulan Gençlik Liderliği Eğitimi  16 ve 17 Eylül tarihlerinde yapıldı. Alanlarında uzman isimlerin konuk edildiği program, gençlik eğitimlerine gönül vermiş, sahada görev alan 50’ye yakın genç eğitimci ve eğitimci adayının katılımıyla düzenlendi.

İki gün ve altı oturumdan oluşan eğitimde ilk gün Yekder Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Türkan’ın “Gençlik Çalışmaları Üzerine Bazı Tespitler” adlı semineriyle başladı. Esra Akdoğan’ın “Her Yaşta Oyun” atölyesiyle devam eden eğitim, İlke Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar’ın “Türkiye’de Genç Olmak” başlıklı semineriyle sona erdi.

Programda ikinci gün Efruze Esra Alptek'in “Temel İletişim Becerileri” başlıklı eğitimi ile başlarken, Sedat Özgür’ün “Gönüllülük Bilinci” başlıklı semineri ile devam etti. Gençlik Liderliği Eğitimi’nin son oturumunda Talha Boyalık “Eğitimde Alternatif Yöntemler” başlıklı semineriyle bizlerle oldu.

Program katılımcılarla çektirilen hatıra fotoğrafı ve değerlendirme görüşmelerinin ardından sona erdi.