20 Aralık 2019
Öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal başarılarının da ön plan çıktığı Marifet Okulu programız; bilim, sanat, kültür, spor ve toplum hizmeti gibi birçok etkinlikleriyle devam ediyor.

İstanbul’un kültürel ve bilimsel merkezleri olan Üsküdar Bilim Merkezi, Süleymaniye Camii, Galata Kulesi, Karaköy Modern Sanat Merkezi, Eski Osmanlı Bankası ve Tophane Kasrı’nı ziyaret eden öğrencilerimiz, geçmişin izlerini inceleyerek bilgilendi.

Marifet Okulu Ortaokul grubu öğrencilerimiz, özellikle çocuklar için yapılan ve yeni nesillerin ufuklarını açacak faaliyetlere imza atacak olan Üsküdar Belediyesi Bilim Merkezi’nde eğlenceli bir gün geçirdi. Bilim merkezi her yaş ve eğitim grubundan insana açık olmakla birlikte özellikle çocukların deneylerle tanışmalarını sağlıyor. Bu sayede çocuklar; eğlenerek öğrenmeyi, bilimin çeşitli dallarına ilgi duymayı ve belki de geleceğin bilim adamları olmaları yolundaki ilk heyecanlarını Marifet Okulu vesilesiyle bu Bilim Merkezi’nde tatlılar.

Dört Minare 10 şerefesiyle ihtişamlı “Süleymaniye”

Lise grubu öğrencilerimiz, İstanbul’un fethinden sonra tahta geçen dört padişahı temsil eden ve minarelerin üzerinde bulunan 10 şerefe ile Kanuni’nin, Osmanlı’nın 10. padişahı olmasını temsil eden Süleymaniye Camii’ni gezdi. Dini açıdan büyük önem taşıyan, aynı zamanda Osmanlı döneminde yapılan eserlerin en önemlilerinden biri olan Süleymaniye’yi ve çevresindeki külliyeyi gezen öğrencilerimiz; camii, aşevi kütüphanesini ve tıp merkeziyle hepsini bir arada yaşatan Osmanlı medeniyetini daha yakından tanıma fırsatı buldu.