08 Eylül 2023

YEKDER Araştırma Destek Programı ile hem öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine destek sağlamayı hem de faaliyetlerimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Program kapsamında adayların YEKDER’in faaliyetleriyle ilgili görev üstlenmesini bekliyoruz. Başvurularda üniversitelerin ilgili alanlarından 4. sınıf ve lisansüstü öğrencilerin başvuruları değerlendirilecektir.

Programın Avantajları

Program kapsamında ekibimize dahil olacak kişiler şu kazanımları elde etme imkanı yakalayacaklar:

Akademik Gelişim: Araştırma becerilerini geliştirebilir ve uzmanlarımızdan gelen geribildirim, mentorluk desteği ile profesyonel ve akademik gelişimlerine katkı sağlayabilir.

Pratik Deneyim: Faaliyetlerin mutfağında yer alarak saha çalışmaları, veri analizi ve araştırma yöntemleri gibi pratik deneyimler edinebilirler. Organizasyon süreçlerindeki uygulama tecrübesiyle teori ve pratik arasında ilişki kurabilirler.

Uzmanlık: Kurum tarafından gerçekleştirilen eğitim programı, seminer, atölye ve çalıştaylar sayesinde alanlarındaki güncel gelişmeleri yakından takip edebilir ve uzmanlıklarını derinleştirebilirler.

Sorumluluk ve Liderlik: Bir projenin yönetimini üstlenme, kararlar alma ve ekip çalışması gibi becerilerini geliştirebilirler.

Sosyal Gelişim ve Network: YEKDER’in 20 yıllık kurumsal tecrübesi sayesinde, başta eğitim olmak üzere farklı sahalardan akademisyenler, yazarlar, STK temsilcileri ve sanatçılarla tanışma, temas kurma ve işbirlikleri geliştirme imkanı elde edebilirler.

Kariyer Fırsatları: Görev aldıkları proje ve faaliyetlerle CV’lerini güçlendirme ve yeni kariyer fırsatları için öncelikli bir aday olma fırsatı kazanabilirler.

Programda Yer Alacak Araştırmacılardan Beklenen Görevler

  • YEKDER faaliyetlerinde aktif olarak görev almak.
  • Araştırma, yayın ve raporlama faaliyetlerine katkı sağlamak.
  • Eğitim programları, atölye ve etkinliklerin organizasyonuna destek vermek.
  • İçerik üretimi ve iletişim çalışmalarında rol almak.

BAŞVURU FORMU

Başvuru Koşulları

Eğitim Durumu:

İstanbul'daki üniversitelerin ilahiyat, eğitim, edebiyat, sosyoloji, psikoloji, çocuk gelişimi, iletişim gibi ilgili bölümlerinde lisans düzeyinde 4. sınıf öğrencisi olmak veya ilgili alanlarda lisansüstü eğitime devam etmek.

Yetenek ve Beceriler:

  • Güçlü iletişim ve analitik düşünme becerisine sahip olmak.
  • Ekip çalışmasına yatkınlık göstermek ve sorumluluk bilincine sahip olmak.
  • Geribildirim almaya ve kişisel gelişime açık olmak.
  • Organizasyon becerilerine ve sistemli çalışma disiplinine sahip olmak.

Önemli Bilgiler

Başvuru ve Mülakat Süreci: Başvurular tamamlandıktan sonra, uygun görülen adaylarla mülakat süreci başlayacaktır.

Staj Süresi ve Burs İmkanı: Staj süresi Ekim-Mayıs dönemini kapsamaktadır. Staj süresi boyunca stajyerlere burs sağlanacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 17 Eylül 2023 Pazar

Uzmanlık alanınıza uygun ve gelecekteki kariyer hedeflerinize katkı sağlayacak bir deneyim için başvurunuzu bekliyoruz. YEKDER’in dinamik ekibine katılmak, sosyal etkisi yüksek proje ve çalışmalarda yer almak istiyorsanız, aşağıdaki başvuru formunu doldurmayı unutmayın!

BAŞVURU FORMU