12 Haziran 2023

Altı hafta süren Ailede Din Eğitimi Programı (ADEP) seminerleri ebeveynlerin ve eğitimcilerin katılımı ile çevrimiçi olarak tamamlandı.

Çocuklarının dini gelişimini desteklemekte zorlanan ebeveynlerin bu konuda takviye aldığı ADEP’te “Çocukların Ahlaki Gelişimini Nasıl Destekleyebilirim?” başlığını Emine Tuğba Demirci sundu. Ahlaki gelişimin, yaşla değil farkındalık ve bilinçle gerçekleştiğini vurgulayan Demirci, çocukların ahlaki gelişimini güçlendirme konusunda ebeveynlerin örnekliğinin önemini anlattı.

Ayşe Öztürk, “Çocukların Kur’an-ı Kerim Eğitimine Nasıl Yardımcı Olabiliriz?” başlıklı sunumunda çocukların Kur’an-ı Kerim’in okuyuşuna, içeriği ve hayatımızdaki rehber rolünü öğrenmeleri yönünde ebeveynlerin neler yapabileceklerini ele aldı. Çocuklar için ibadet de olsa anne babanın yaptığı her şeyin bir oyun olduğunu söyleyen Öztürk, çocukların yaş ve gelişim özelliklerini dikkate alarak anlatım ve örneklendirme yapmanın önemine değindi.

Doç. Dr. Bilal Yorulmaz, “Medya ve Ailede Din Eğitimi” başlıklı sunumunda ebeveynlerin çocukların izleme alışkanlıkları ile ilgili almaları gereken önlemleri ele aldı. Film ve dizi izlerken bir izleme kılavuzuna sahip olmamız gerektiğinizin vurgulandığı seminerde dezenformasyon ve mezenformasyon kavramlarından bahsedildi. Doğru habere ulaşmanın önemi, sosyal medya üzerinden ulaşılan bilgilerin teyit edilmesi ve hemen yayılmamasının önemi üzerine konuşuldu.

Katılımcılardan gelen yorum ve değerlendirmeler bahar dönemi nihayete erdirildi. Yeni dönem seminerleri güz döneminde başlayacaktır.