08 Mayıs 2023

YEKDER Yetişkin Eğitimleri Komisyonu tarafından 2014 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Ailede Din Eğitimi Programı (ADEP) 2023 Bahar dönemine Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden anne-babalar ve eğitimcilerin katılımlarıyla çevrimiçi/online olarak başladı.

Altı hafta boyunca her hafta iki oturumla gerçekleştirilecek programın ilk semineri Doç. Dr. Emine Keskiner tarafından sunuldu. Keskiner, “İslam Geleneğinde Ailenin Eğitimsel Rolü” başlıklı sunumunda kadim İslam düşünürlerinin aile, eğitim ve ahlak konularındaki görüşlerine yer verdi. Ebeveynlerin çocuğunda olmasını dilediği davranışları öncelikle kendisinin uygulaması gerektiğine dikkat çeken Keskiner, Tahrim Suresi 6. Ayette yer alan “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun.” İfadesinde ailenin sorumluluklarını hatırlattı.  Çocuğun içinde yer alan iyiliklerin ortaya çıkarılmasının anne babanın bir görevi olduğu ifade edildi.

Uzman Psikolog Sümeyye Esra Köten Güçlü ikinci oturumda yer alan “Çocuğumu Tanıyor Muyum?: Çocuk Gelişimi” başlıklı sunumunda ebeveynin çocuğunu tanıyabilmek için öncelikle kendisini tanıması gerektiğini, sonrasında ihtiyaçlarını anlaması ve gelişim aşamalarını bilmesi gerektiğini vurguladı. Güçlü, ebeveynlerden gelen soruları cevaplandırarak çocuk gelişiminde merak edilen konuları güncel örnekler ile açıkladı.

Her hafta Cuma akşamı 19.00 - 22.15 saatlerinde sürdürülecek olan program, 9 Haziran’da sona erecek.