17 Ekim 2022

Çocuk Eğitimleri Komisyonumuz bünyesinde okul öncesi, dini bilgiler ve değerler alanına dair çalışmalarda bulunan eğitimci ya da eğitimci adaylarına yönelik hazırlanan 4-6 Yaş Eğitimci Geliştirme Programı (EGP) Güz dönemi eğitimlerine başladı.

YEKDER Çocuk Eğitimleri Komisyonu Başkanı Elif Konar Özkan ve Çocuk Eğitimleri Koordinatörü Selvinaz Taşdemir’in selamlama konuşmalarının ardından güz dönemi ilk dersi Nurcan Yıldırım tarafından tanışma etkinliği ile başladı. Ders, “Özel Öğretim Yöntemleri” konu başlığı ile başlayıp  “Genel Öğretim Metotları, Din Öğretimi Metotları İlkesi ve Çocukluk Dönemi Dini Gelişim Özellikleri” başlıkları ile devam etti.

İlk günün son dersi ise Mehtap Şenkaya’nın “Zihin Haritaları İle Öğreniyorum” dersi oldu. “Akıl çivileri” başlığında örnek uygulamalar yapılan derste çocuklara kavramları sadeleştirerek aktarabilme yöntemlerinin üzerinde duruldu. Bu bağlamda Şenkaya örnek zihin haritası oluşturma etkinliği gerçekleştirerek katılımcılara uygulayacakları teknikleri aktardı.  

Programa başvuru yaparak kayıtları gerçekleştirilen katılımcılarımız arasında İlahiyat Fakültesi, çocuk gelişimi ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilerin yanı sıra hâlihazırda Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 Yaş Kur’an-ı Kerim Kursları ve Özel okul öncesi eğitim kurumlarında kadrolu görev yapan eğitimciler de bulunmaktadır.