21 Haziran 2023

İnsan ve Toplum İlm-i Hâli Programı bahar döneminde “Sahabe Aynasında Hakikati Okumak”, “Mesnevi Okumaları” ve “Psikolojik Sağlamlık” seminerleriyle tamamlandı.

“Psikolojik Sağlamlık” seminerleri Uzman Psikolog Sümeyye Esra Köten Güçlü’nün sunumuyla gerçekleşti. Seminerlerde hafta hafta Duygu-Düşünce-Davranış üçgeni ile hayatımızda yaşanan olayları anlamlandırma biçimlerimiz ve nasıl kontrol altına alınacağı değerlendirildi. Psikolojik sağlamlık ve değerlerin insan hayatındaki etkileri üzerine interaktif çalışmalar yapıldı. Psikolojik zorluklarla mücadele yöntemleri üzerinde durularak sağlıklı bireyler olma yolunda dersler tamamlandı.

Henim Demirhan’ın sunumu ile “Sahabe Aynasında Hakikati Okumak” dersinde, her hafta bir sahabe hayatı ve bir kavram ele alındı. Son oturumda Medine dönemi ile birlikte Havle bint Salebe (ranha) ve Esmâ bint Yezîd (ranha) dersin konuğu olurken Mücadele suresinin tefsiri üzerinden "beyan" kavramı üzerinde duruldu. Kapanış oturumunda ise dönem boyunca işlenen tüm sahabelerin hayatları yeniden hatırlanarak genel bir değerlendirme yapıldı.

“Mesnevi Okumaları” dersleri Zeynep Ayhün Özbek’in anlatımı ile tamamlandı.