YEKDER Öğretmen Atölyesi, Okul Öncesi öğretmenlerinin mesleki becerilerine katkı sağlamak üzere, alanında uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilecektir.

Öğretmen Atölyesinde Okul Öncesinde Ahlak Gelişimi atölyesinde okul öncesi çocukların fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimleriyle paralel seyreden ahlâki gelişimin özellikleri, kişinin hayatı boyunca kullanacağı değerler sistemini oluşturma süreci ve bu süreçte ebeveynin, okulun ve çevrenin rolü irdelenecektir.

Sınıfta Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümler atölyesinde sınıf yönetimi nedir, fiziksel ortam, plan, doğru yöntem kullanımı nasıl olmalı sorularına cevaplar aranacaktır.

Çocuğun Gelişimi (3-6 Yaş) atölyesinde 3-6 yaş dönem özellikleri, kritik dönemler, çocuğu tanıma ve uygun beklentiye girmenin olumlu etkilerine örnekler incelenecektir.

Oyunun İyileştirici Gücü atölyesinde çocuğa kazandırdıklarından yola çıkarak, çocuğu tanımada bir araç olan oyunun aynı zamanda çocuğun günlük yaşamda çevresinden aldığı uyaranların oluşturduğu gerilimden kurtulmasına nasıl yardımcı olduğu ile ilgili teorik ve pratik bilgiler paylaşılacaktır.

Programın Amacı:

Öğretmen Atölyeleri ile sahada görev alan eğitimcilerin ve eğitimci adaylarının, mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, katılımcıların özgün ve nitelikli çalışmalar yapabilecek düzeyde fikirler ve beceriler kazanmasını amaçlamaktadır.

Katılım ve başvuru detayları:

• Program, 26 Şubat 2022 tarihinde (1 gün) gerçekleştirilecektir.
  • Atölyeler 10:00-11:30 / 12:00-13:30 / 16:00 -17:30 / 17:45-19:15 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Katılım belgesi verilecektir.
  • Kontenjan sınırlıdır.
  • Okul Öncesi öğretmelerine yönelik bir çalışmadır.

Program Tarihi: 26 Şubat 2022

Ders Saati: 90 Dakika

Atölye Ücreti: 150 TL'dir.

Program başlıkları ve eğitmenleri:

• Çocuğun Gelişimi (3-6 Yaş) – Hatice Kübra Baylan
  • Okul Öncesinde Ahlak Gelişimi – Sümeyye Esra Köten Güçlü