Başvuru ve kayıt için tıklayınız.

YEKDER Öğretmen Atölyeleri kapsamında, eğitim alanında çalışmalarda bulunan "Okul Öncesi- İlköğretim ve Ortaokul Eğitimcileri"ne yönelik özel atölye çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Eğitimi keyifli hale getirecek, online eğitimde kullanılabilecek, öğretmen ve öğrenciyi rahatlatacak dört oturumdan oluşan teknolojik uygulamalar başlıklı atölye programını düzenliyoruz.

Giderek artan teknoloji kullanımının eğitim dünyasında da fazlasıyla yerini aldığı bilinmektedir. Bu nedenle çoğu öğrenci ve öğretmen teknolojik uygulamaları eğitim hayatlarında kullanmaktadır.

Uzaktan eğitim ortamlarında yaşanan en büyük problemlerin başında etkileşim, iş birliği, etkili sunum gelmektedir. Eğitimde Teknolojik Uygulamalar ile gerek yüz yüze gerekse uzaktan eğitim ortamında derslerinizi öğrenci-öğretmen, öğrenci-içerik, öğrenci-öğrenci ve öğretmen-veli etkileşimi yüksek bir şekilde tasarlayabileceksiniz.

İki ayrı günde eğitimcilerle uygulamalı olarak gerçekleştireceğimiz atölyede, ödev verilip, takibi yapılacaktır. Katılımcıya uygulama ödevlerinde sıkıntı yaşadığı noktalarda, atölye dışında birebir dönüş yapılacak ve uygulama yapması sağlanacaktır.

Atölye sonunda katılımcılara din eğitiminde kullanabilecekleri 200 oyun arşivi paylaşılacaktır.

Atölyenin Amacı:

Atölyenin amacı, uzaktan ve örgün eğitimde öğrenme ortamını teknolojik araç ve uygulamalarla etkileşimli hale dönüştürerek öğrencilerin bu ortamda derse daha aktif ve keyifli bir şekilde katılımını sağlamaktır. Bu tarz eğitimlerle daha yaratıcı, dinamik, özgün ve kendini geliştiren bir nesil yetiştirme hedefini gütmekteyiz.

Atölye İçeriği:

LearningApps - Wordwall kullanımı ve örnek uygulamalar

Padlet ile ders planlama ve uygulama

Canva ile derslerin renklenmesi ve uygulanması

Quik ile örnek uygulamalar, videoların önemi

PowerPoint ile hazırlanabilecek oyun ve etkinlikler

Program Detayları:

Son başvuru tarihi: 15 Aralık 2020 Salı

Program tarihi:

16 Aralık 2020 Çarşamba 20:00-21:00 / 21:10-22:00

18 Aralık 2020 Cuma 20:00-21:00 / 21:10-22:00

Atölye çalışması ücretlidir. Ücreti 50 TL'dir.