Programın Amacı:

Öğretmen Atölyeleri sahada görev alan eğitimci ve eğitimci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, katılımcıların özgün ve nitelikli çalışmalar yapabilecek düzeyde fikir ve beceriler kazanmasını amaçlamaktadır.

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Değerler Eğitimi temalı atölyelerin ilki olan “Etkinliklerle Değerler Eğitimi Atölyesi” Esra İleri Türk tarafından gerçekleştirilecektir. Atölye kapsamında çeşitli etkinlik önerileri sunularak uygulaması yapılacaktır. Değerler eğitimine yönelik oyunlar, ikilem örnekleri, alternatif okuma teknikleri, Mantıku’t-Tayr eserine dair bir etkinlik kitapçığının tanıtımı gibi etkinlikler atölyede yer alacaktır.

Rana Karaabalı tarafından gerçekleştirilecek olan “Doğa Temelli Öğrenme ve Değer Eğitimi” atölyesinde doğada çocuklarla nasıl etkili vakit geçirileceğine değinilecek ve doğa eğitimi ile değerlerle eğitiminin nasıl birleştirilebileceğine dair sorulara cevap aranacaktır. "Doğada Bir Gün" ile değer eğitimi ve doğada tefekkür örnekleri üzerinde durulacaktır.

Emine Bayraktar tarafından gerçekleştirilecek “Sorgulama Temelli Değer Eğitimi” atölyesinde öğretmenlerin sorgulama temelli eğitim farkındalığını geliştirmeleri ve öğrencilerin özne olup kendi öğrenmelerinden sorumlu hale gelebilmeleri maksadıyla farklı bakış açıları kazanmaları için uygulayabilecekleri çalışmaları deneyimlemeleri hedeflenmektedir.

Suhube Göker tarafından gerçekleştirilecek “Değerler Eğitiminde Ritimli Oyunlar”  kapsamında beden perküsyon ve ritimli oyunlarla kâğıt ve kalem kullanmadan uygulanabilen dikkat egzersizleri, karakter çeşitlerine yönelik yaklaşım önerileri, etkili hitabet eğitimi ve oyunların nasıl  eğitici oyuna uyarlanabileceği pratik örnekleri ile ele alınacaktır.

Katılım ve başvuru detayları:

• Program, 1 Ekim 2022 tarihinde (1 gün) gerçekleştirilecektir.
  • Atölyeler 10:00-11:30 / 12:00-13:30 / 14:30-16:00 / 16:30-18:00 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Katılım belgesi verilecektir.
  • Kontenjan sınırlıdır.
  • Öğretmenlere yönelik bir çalışmadır.
  • Atölyelerin verimliliği açısından katılımcıların kamera ve mikrofonlarıyla birlikte aktif katılımları beklenmektedir.

Program Tarihi: 1 Ekim 2022
Ders Saati: 90 Dakika
Atölye Ücreti: 200 TL'dir.

ATÖLYE ADI

EĞİTİMCİ