Eğitim Türkiye gündeminin en tartışmalı alanlarından birisi. Tartışmalar kimi zaman öğretim programı değişikliği gündeme geldiğinde ayyuka çıkıyor, kimi zamansa Pisa sınavı sonuçları açıklandığında. Ailelerinse her zaman gündeminde. Eğitim bilimciler 21. Yüzyıl becerilerini öğrencilere kazandırmak gerekir diyor, velilerse çocuğum okusun, meslek sahibi olsun. Her kesimin beklentileri, talepleri ve dilekleri farklı. Peki asıl sorun ne? Eğitimin kendisi mi, kullanılan aygıtlar mı, yoksa eğitime fazlaca anlam mı yükleniyor?

Madalyonun diğer tarafında ise tüm bu tartışmaların ışığında ben ne yapabilirim diye soran insanlar var. Bu sorgulama alternatif eğitim arayışlarını gündeme getiriyor. Alternatif eğitim Neo liberalizmin yeni bir aygıtı mı, yoksa eğitime dair memnun olmayan kişilerin derdine derman olabilir mi?


Tarih: 22 Mart 2019   

Saat: 18.00 - 19.00



Akif Pamuk Kimdir?

1983 yılında Kütahya’da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Kütahya’da tamamladı. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2007 yılında “Vatandaş Yetiştirme Aracı Olarak Tarih Öğretimi: Trabzon-Tunceli Örneği” başlıklı teziyle aynı üniversitede uzman ünvanını aldı. 2013 yılında “Bireysel ve Kolektif Kimliklerin İnşasında Tarih Algısının Rolü” başlıklı teziyle doktor oldu. Halen Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Tarih yazımı, tarih öğretimi, eleştirel pedagoji, kimlik, vatandaşlık ve postmodernizm konularıyla ilgili çeşitli makaleleri, kitap bölümleri ve Kimlik ve Tarih: Kimliğin İnşasında Tarihin Kullanımı, Savaşın ve Göçün Çocukları: Geçmişin Sesinden Arnavutköy isimli kitapları bulunmaktadır.