YEKDER 2023-2024 sezonunu Sayın İbrahim Eren'in “Dijital ve Görüntülü Yayıncılıkta Değer Üretimi” başlıklı konferansı ile açıyor.

7 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi Avrasya Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek program ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.

 

İbrahim Eren

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, yüksek lisans eğitimini University of Westminster’da medya yöneticiliği alanında tamamlamıştır.

Profesyonel iş hayatına medya prodüksiyon sektöründe ulusal ve uluslararası belgeseller, animasyonlar ve tanıtım filmleri yaparak başlayan Eren, 2010 yılından itibaren sırasıyla; ATV Avrupa’nın Genel Müdürlüğü ve ATV’nin Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

2013 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) Kurumu’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan İbrahim Eren, 2017-2021 yılları arasında TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.

TRT’de görev yaptığı dönemde içerik stratejisini rekabetçi bir şekilde yeniden tanımlayarak, uluslararası alanda ses getiren yapımlara liderlik eden Eren, dijital dönüşüm başta olmak üzere TRT’nin birçok alanda gerçekleştirdiği yeniliklere ve önemli projelere imza atmıştır.

2022 yılında Upily Araştırma ve Teknoloji Geliştirme A.Ş’yi kuran Eren, bu girişim sayesinde Eğitim Teknolojisi, Yaratıcı Endüstriler ve Üretken Yapay Zekayı birleştirerek pozitif toplumsal değişime katkı sunmayı hedeflemektedir.

Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) Başkanı (2020-2021), Avrupa Yayıncılar Birliği (European Broadcasting Union - EBU) Yönetim Kurulu Üyesi (2020-2022), Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi ve Finansal Denetim Komitesi Başkanı (2014-2019), Türksat Yönetim Kurulu Üyesi (2019-2023) olarak görev yapan Eren, halen yurt dışındaki uluslararası medya gruplarına danışmanlık vermektedir.

İbrahim Eren, evli ve 3 çocuk babasıdır.